Select Page

Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“— Ialomița în parteneriat cu Asociația Culturală Atelierele Albe înființează Fotoclubul Costică Acsinte destinat inițierii și cultivării artei fotografice în rândul liceenilor din Slobozia.

Activitatea urmărește valorificarea pasiunii adolescenților pentru fotografie, dar și a tradiției pe care județul Ialomița o are în acest domeniu prin zestrea lăsată de Costică Acsinte.

Conform programului, tinerii sunt invitați să se înscrie în Clubul de fotografie „Costică Acsinte“, coordonat în colaborare cu Asociația Atelierele Albe, vor fi îndrumați privind tehnica de realizare a fotografiilor și vor fi însoțiți în sesiuni foto la obiectivele cultural-istorice din județ.

Cele mai reușite fotografii vor fi prezentate într-o expoziție estivală.

Proiectul de valorificare a brand-ului Costică Acsinte mai cuprinde amenajarea în incita Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea a unei expoziții permanente cu lucrări ale fotografului ialomițean care a reușit să imortalizeze viața și oamenii secolului trecut, perioadă din care județul Ialomița și municipiul Slobozia mai păstrează prea puține mărturii. De asemenea, anual se va organiza un concurs național de fotografie pentru artiștii fotografi profesioniști, prin care se urmărește promovarea județului Ialomița.